x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale false pe litoral

Controale false pe litoral

de Cristina Andreea Calin    |    10 Aug 2010   •   00:00

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îi avertizează pe operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe litoral că există persoane care pretind că sunt comisari ANPC sau CJPC şi care, sub pretextul neregulilor depistate, solicită plata unor amenzi.

O echipă formată din trei membri ai unei organizaţii neguvernamentale de protecţia consumatorilor a desfăşurat, la data de 27.07.2010, activităţi ilegale de control în zona de nord a staţiunii Mamaia.
Aceştia s-au legitimat cu acte asemănătoare legitimaţiilor oficiale şi nu au vrut să se înregistreze în Registrul Unic de Control.

Comisarii Autorităţii nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului. În cazul aplicării de sancţiuni contravenţionale, acestea se achită la Trezorerie, şi nu comisarilor aflaţi în control.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor va primi doar copia chitanţei de vărsământ. Membrii organizaţiilor neguvernamentale din domeniul protecţiei consumatorilor nu au drept de control. Ei au dreptul de a informa opinia publică asupra deficienţelor de calitate ale produselor şi serviciilor şi asupra consecinţelor vătămătoare ale acestora pentru consumatori sau de a iniţia acţiuni în justiţie pentru apărarea drepturilor şi intereselor consumatorilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum