x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cornul şi laptele, la control

Cornul şi laptele, la control

de Cristina Andreea Calin    |    23 Mar 2010   •   00:00

În luna februarie, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat în şcoli şi grădiniţe desfăşurarea programului guvernamental "Cornul şi laptele".



Au fost controlate peste 250 de şcoli, aproximativ 120 de grădiniţe, şapte producători şi doi distribuitori. În urma controalelor au fost aplicate trei amenzi în valoare de 43.000 RON. Principala problemă depistată de comisarii ANPC a fost nerespectarea graficului de livrare a produselor. De asemenea, au fost descoperite o serie de nereguli cu privire la calitatea cornului şi a laptelui distribuite în şcoli.

Pentru o astfel de încălcare a normelor a fost amendată o firmă din judeţul Mureş care împărţea cornuri cu aderenţe şi impurităţi provenite de la vatră. Un producător din Mehedinţi a omis să scrie pe etichetă faptul că în compoziţie intră şi conservantul propionat de calciu (E282), motiv pentru care a fost amendat cu 3.000 de lei.

Conform prevederilor art.1 (4) din OUG 96/2002, diversificarea programului cu produse derivate din produsul de bază lapte nu trebuie să depăşească limita maximă de 33%. În unităţile de învăţământ din mediul rural din judeţul Galaţi, un operator economic a distribuit ca produse lactate preponderent produse ca iaurt şi brânză topită. De asemenea, au fost găsite şcoli unde produsele erau păstrate în condiţii improprii.

×
Subiecte în articol: bun de consum