x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Dieta balerinilor - aproape de ideal. Află cum poți fi suplu, grațios și puternic

Dieta balerinilor - aproape de ideal. Află cum poți fi suplu, grațios și puternic

de Magda Cristina Ursache    |    20 Mar 2014   •   08:42
Dieta balerinilor - aproape de ideal. Află cum poți fi suplu, grațios și puternic
Sursa foto: GENE[SCHIAVONE

 Se cântăresc des și fiecare jumătate de kilogram îi alarmează. Fac mereu „sacrificii pentru grație”. Sunt atenți la ce și cât mănâncă, fac exerciții zilnice și sunt mereu în formă. Deși sunt suple – subțiri să le tragi prin inel – balerinele nu se înfometează. Au nevoie de energie pentru ca arta lor să atingă mereu perfecțiunea. Regimul alimentar al balerinilor este, se spune, aproape de ideal. El conține în specia vitamine, lactate și vegetale.

In dansul ei usor se amesteca miscari de fata si in acelasi timp de pasare. Ai impresia ca nu danseaza, ci zboara si ca aerul ar fi elementul ei natural. Cea mai mare rasplata pentru balerina, pentru miscarile ei gratioase, pentru anii de antrenament si de regim sunt aplauzele celor care privesc incantati. Dupa aplauze, balerina intra linistita in culise. Este multumita de felul in care a evoluat, de reactia publicului. Incet, incet isi iese din rol si reintra in lumea normala, lumea in care e o tanara care din pasiune pentru balet ar fi in stare sa faca aproape tot.

“Viata de balerin este plina de sacrificii, cu care copiii sunt invatati inca din scoala. Este foarte important sa fie respectate orele de somn, orele de antrenament si un regim alimentar corespunzator. Trebuie sa te hranesti ca sa ai forta la antrenamente si la spectacole, dar nu trebuie sa exagerezi cu mancarea”, spune Gabriela Dumitrescu, profesor de dans clasic la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti.

Citeste mai departe ca să afli totul despre dieta balerinilor, ce și cât mănîncă pentru a-și păstra greutatea ideală, grația și... forța.

Citește și despre:
Zumba! Alege să slăbești în pas de dans!

Sportul arde mai multe calorii decât sexul

Cura de slăbire „în doi”


×
Subiecte în articol: felicia balet diete