x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    31 Ian 2008   •   00:00

31 ianuarie 2008



OMEGA 3. Alimentele bogate în acizi graşi esenţiali omega3, cunoscuţi pentru beneficiile lor asupra sănătăţii inimii, au o nouă utilizare. Conform unor cercetări recente, alimentele conţinând acizi graşi omega 3 ajută la dezvoltarea şi la buna funcţionare a creierului. Acizii omega 3 intră în compoziţia membranei care înveleşte celulele nervoase, favorizând crearea sinapselor (conexiunile dintre neuroni). Cele mai bune surse de acizi graşi omega 3 sunt: peştele oceanic (ton, somon, cod, macrou), uleiurile de măsline, de soia sau de porumb, legumele verzi şi cerealele.


OBEZITATE. Un extract din fructe de pădure s-a dovedit eficient în lupta contra obezităţii. Efectul se datorează antocianidinelor, substanţe naturale cu proprietăţi antioxidante, pe care le conţin fructele de pădure, arată un studiu coordonat de cercetători de la Centrul pentru Nutriţia Copilului şi de la Universitatea din Arkansas. Deocamdată, ei au efectuat studiul în laborator, urmând ca suplimentele cu extract din fructe de pădure să fie testate la om. Cercetătorii nu pot preciza încă dacă fructele de pădure consumate ca atare au aceeaşi acţiune privind topirea grăsimilor.


MICUL DEJUN.
Cum ne putem menţine în formă după40 de ani? Respectând micul dejun în fiecare zi. Cel puţin aşa susţine un nou studiu apărut în American Journal of Epidemiology. După ce au observat modul de viaţă a 6.800 de persoane, nutriţioniştii de la Institutul de Ştiinţe Metabolice (Universitatea Cambridge) au ajuns la concluzia că "dimineaţa este necesar să consumăm 50% din cantitatea zilnică de calorii pentru a ne asigura resurse energetice corespunzătoare". (Steluţa Indrei)

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă