9 februarie 2007
ANTIHIPERTENSIV. Sucul de sfeclă roşie consumat zilnic poate combate hipertensiunea arterială, arată un studiu publicat în revista Hypertension. Participanţii la studiu au fost împărţiţi în două grupuri: unii au băut câte o jumătate de litru de apă, iar ceilalţi câte o jumătate de litru de suc de sfeclă roşie. La o oră după experiment, cei care au consumat suc de sfeclă au manifestat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale. Efectul protector al sucului de sfeclă roşie se datorează conţinutului ridicat de antioxidanţi şi potasiu.
ACID FOLIC. Bolile de memorie sunt de trei ori mai frecvente în rândul persoanelor cu lipsă de acid folic (vitamina B9), informează Journal of Neurology. Neuropsihiatrii de la Universitatea Naţională de Medicină din Coreea de Sud au stabilit că deficienţa de acid folic este însoţită şi de alte semne ale declanşării unei boli de memorie, cum ar fi pierderea în greutate şi scăderea tensiunii arteriale la vârstnici. Vitamina B9 se găseşte în broccoli,
spanac, salată verde şi cereale integrale. (Steluţa Indrei)
ACID FOLIC. Bolile de memorie sunt de trei ori mai frecvente în rândul persoanelor cu lipsă de acid folic (vitamina B9), informează Journal of Neurology. Neuropsihiatrii de la Universitatea Naţională de Medicină din Coreea de Sud au stabilit că deficienţa de acid folic este însoţită şi de alte semne ale declanşării unei boli de memorie, cum ar fi pierderea în greutate şi scăderea tensiunii arteriale la vârstnici. Vitamina B9 se găseşte în broccoli,
spanac, salată verde şi cereale integrale. (Steluţa Indrei)
Citește pe Antena3.ro