x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    21 Feb 2008   •   00:00

21 februarie 2008: Cercetătorii au desco­pe­rit că hrişca, una dintre cele mai vechi ce­reale, alături de grâul quinoa, poate fi consi­de­rată un aliment probiotic.

PROBIOTICE. Cercetătorii au desco­pe­rit că hrişca, una dintre cele mai vechi ce­reale, alături de grâul quinoa, poate fi consi­de­rată un aliment probiotic. Probioticele con­ţin substanţe care stimulează activitatea bac­te­riilor bune din tubul digestiv. Cer­ce­tă­to­rii au observat că hri­şca favorizează producerea de bifidobacterii, cunoscute pentru rolul lor de apărare îm­potriva infecţiilor. 

 

DIETĂ. Pacienţii cu sindromul intesti­nului iritabil pot avea o dietă obişnuită? Da, răspund medicii, dar numai în perioadele de remisie a bolii. Aceşti pacienţi trebuie să respecte cele cinci mese pe zi, să evite fruc­tele şi legumele crude şi laptele. Sindromul intestinului iritabil este o boală cronică ma­nifestată prin dureri abdominale şi modifi­cări ale tranzi­tului intestinal. (Steluţa Indrei)

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă