x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Mai 2008   •   00:00

19 mai 2008



PROSTATĂ. Licopenul, un antioxidant care se găseşte în roşii, contribuie la tratarea adenomului de prostată, susţin cercetătorii germani. Ei au efectuat un studiu la care au participat 40 de bărbaţi cu adenom de prostată. Subiecţilor li s-a administrat timp de şase luni un supliment nutritiv conţinînd 15 mg de licopen (corespunzător unei cantităţi de 15 mililitri de pastă de tomate). Cercetătorii au observat că boala de care sufereau aceşti bărbaţi s-a oprit din evoluţie.

BOLI DE INIMĂ. Merele previn bolile cardiovasculare şi au acelaşi efect ca şi strugurii, arată un studiu efectuat la Universitatea Montpelier (Franţa). Pînă nu demult, se credea că doar strugurii conţin compuşi fenolici, substanţe cu efect cardioprotector. Studiul francez a demonstrat că asemenea compuşi fenolici se găsesc şi în mere.

OMEGA 3. Consumul de acizi graşi esenţiali omega 3 scade cu pînă la 40% riscul de cancer colorectal, potrivit unui studiu publicat în revista Cancer Epidemiology. Cercetătorii Universităţilor Harvard şi Columbia, din SUA, au urmărit obiceiurile alimentare a peste 21.000 de bărbaţi pe o perioadă de 22 de ani. 500 dintre participanţii la studiu au fost diagnosticaţi în acest interval cu cancer colorectal. Cei care au dezvoltat această formă de cancer consumau cele mai mici cantităţi de acizi graşi omega 3. Aceştia se găsesc în carnea de peşte gras oceanic, de apă rece: somon, macrou, cod, hering, ton, sardine.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă