x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Iun 2008   •   00:00

7 iunie 2008



CEAI. Ceaiul verde contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. Acest efect se datorează catehinelor, substanţe cu proprietăţi cardioprotectoare, arată un studiu efectuat la Charite Hospital din Berlin. Efectele benefice ale ceaiului verde se pierd însă dacă adăugăm lapte. Aceasta deoarece proteinele din lapte blochează acţiunea catehinelor, arată studiul publicat în European Heart Journal.

OUĂ. Ouăle fierte îngraşă mai puţin decît cele prăjite sau cele pregătite sub formă de ochiuri. De asemenea, persoanele care mănîncă la micul dejun un ou fiert slăbesc mai uşor decît cele care aleg brînza la masa de dimineaţă. Potrivit cercetătorilor americani, ouăle sînt mai săţioase decît brînza datorită conţinutului ridicat de proteine. De aceea, cei care mănîncă ouă dimineaţa vor consuma mai puţine calorii la mesele următoare şi vor slăbi mai uşor.

ACID FOLIC. Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins (SUA) şi de la Universitatea Antwerpen (Belgia) au arătat că acidul folic (vitamina B9) previne afecţiunile cardiovasculare. S-a dovedit că 10 mg de acid folic zilnic îmbunătăţesc funcţia cardiacă şi previn infarctul şi hipertensiunea arterială. De asemenea, suplimentarea dietei cu acid folic împiedică apariţia tulburărilor cognitive la vîrsta a treia. Cele mai bune surse de acid folic sînt ficatul, laptele, brînzeturile, spanacul, varza, salata verde, broccoli, alunele.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă