x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

18 Iun 2008   •   00:00

18 iunie 2008



BRÎNZĂ. Brînza grecească Feta conţine bacterii care previn indigestiile şi toxiinfecţiile alimentare. Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea Lincoln (Missouri, SUA). Cercetătorii au analizat brînza tradiţională grecească obţinută din lapte de capră. S-a dovedit că bacteriile lactice din acest sortiment de brînză au proprietăţi similare antibioticelor şi pot să distrugă bacteriile patogene care provoacă toxiinfecţiile alimentare.

REGLEMENTARE. Începînd cu data de 18 iulie, în restaurantele din SUA va funcţiona aşa-numitul "cod al sănătăţii". Potrivit acestui cod, restaurantele sînt obligate să treacă în meniu conţinutul în calorii al alimentelor. Această măsură a fost luată de autorităţile sanitare ca urmare a creşterii numărului de persoane supraponderale şi obeze pe teritoriul SUA.

NUCI DE BRAZILIA.
Două nuci de Brazilia asigură necesarul zilnic de seleniu, a demonstrat un studiu efectuat la Universitatea Otago (Australia). Seleniul stimulează imunitatea şi previne bolile cardiovasculare, bolile neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer) şi îmbătrînirea precoce. De asemenea, suplimentarea dietei cu seleniu reduce incidenţa şi previne apariţia cancerului de prostată. Seleniul contribuie la eficienţa chimioterapiei.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă