x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Iun 2008   •   00:00

30 iunie 2008



SOIA. Laptele pe bază de soia este contraindicat sugarilor, avertizează dr Audrey Van Malleghem, preşedintele Asociaţiei Nutriţioniştilor de limbă franceză. În cazul copiilor hrăniţi cu lapte de soia s-a observat creşterea cazurilor de rahitism. Acest fenomen este pus pe seama conţinutului scăzut de calciu şi vitamina D din laptele de soia. Nutriţioniştii recomandă mamelor să-şi alăpteze copiii, iar în cazul în care nu pot face acest lucru este indicat laptele praf hipoalergenic.

OBEZITATE. Creşterea porţiilor de alimente reprezintă una dintre cauzele epidemiei mondiale de obezitate, potrivit Agenţiei americane pentru siguranţa alimentară. În categoria alimentelor consumate în cantităţi mari se găsesc chipsurile, snacksurile, cartofii prăjiţi, hamburgerii, pizza, dulciurile. Copiii şi adolescenţii sînt cei mai ispitiţi de aceste alimente, avertizează nutriţioniştii.

METODĂ DE SLĂBIT. Un nou studiu arată că acizii graşi omega 3 cresc senzaţia de saţietate, informează publicaţia Appetite. Studiul a fost efectuat pe 232 de subiecţi supraponderali. Unii au ţinut o dietă bazată pe alimente hipocalorice, iar ceilalţi au consumat în principal alimente bogate în acizi graşi omega 3. Cele mai bune surse de omega 3 sînt peştele, cerealele, nucile, uleiul de măsline, legumele verzi. Participanţii care au mîncat astfel de alimente au rezistat mai bine senzaţiei de foame decît ceilalţi.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă