x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Iul 2008   •   00:00

10 iulie 2008



MĂSURĂ. Comisia Europeană propune distribuirea gratuită de fructe în şcolile europene, pentru a lupta contra obezităţii infantile. Comisarul european pentru Agricultură, Mariann Fischer Boel, spune că pentru aceasta este nevoie de un buget de 90 de milioane de euro anual. Aproximativ 22 de milioane de copii din UE sînt supraponderali. În 2006, consumul zilnic de fructe şi legume în UE a fost de 380 g pe cap de locuitor, mai puţin decît recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

JURNAL. Conform unui studiu realizat în SUA, cheia succesului unei diete de slăbit este să ţinem un jurnal al alimentaţiei noastre zilnice. La studiu au participat 1.685 de persoane de vîrstă mijlocie care au fost împărţite în două grupe. Cei din prima grupă au notat în fiecare zi, timp de şase luni, în jurnal ce au mîncat în ziua respectivă, iar ceilalţi nu au ţinut un astfel de jurnal al dietei. Rezultatele studiului au arătat că persoanele din prima grupă au slăbit de două ori mai mult decît cele din cea de-a doua grupă.

CAFEA. Consumul excesiv de cafea afectează fertilitatea, arată un studiu efectuat la Universitatea Radboud (Olanda). Astfel, femeile care beau patru ceşti cu cafea zilnic au şanse mai mici cu 25% să rămînă însărcinate, prin comparaţie cu cele care consumă puţină cafea. Dr Bea Lintsen, coordonatorul studiului, susţine că efect similar cafelei au ceaiul negru şi băuturi răcoritoare cu cofeină.


×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă