x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Aug 2008   •   00:00

13 august 2008



PROTEJAŢI DE INFARCT. Uleiurile de soia şi de in contribuie la prevenirea riscului de infarct, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Harvard. Efectul cardioprotector al acestor uleiuri vegetale se datorează conţinutului ridicat de acizi graşi omega 3. La studiul care a durat 10 ani au participat 3.638 de persoane, dintre care jumătate a suferit un infarct. Autorii studiului au observat, pe baza analizelor de sînge, că nivelul acizilor omega 3 era mai mic în cazul subiecţilor care au suferit un infarct decît al celorlalţi. Participanţii feriţi de infarct consumau frecvent ulei de soia sau de in.

GRAVIDE. Sînteţi însărcinată? Mîncaţi cît mai mult peşte pentru a favoriza dezvoltarea sistemului nervos al bebeluşului. Acesta este sfatul profesorilor Gina Muckle şi Eric Dewailly de la Universitatea Laval, care au monitorizat 109 femei însărcinate. Cercetătorii au constatat prin intermediul mai multor teste că acuitatea vizuală, dezvoltarea cognitivă şi psihomotorie erau avansate în cazul copiilor ale căror mame au mîncat peşte de 4-5 ori pe săptămînă în perioada sarcinii.

MĂSURĂ. Din toamnă, cartofii prăjiţi, pizza, hamburgerii, produsele de patiserie şi alte alimente nesănătoase vor dispărea din restaurantele şi cofetăriile aflate în incinta spitalelor din Canada, anunţă Ministerul Sănătăţii din această ţară. Încă de anul trecut, aceste produse au fost scoase din unităţile de învăţămînt canadiene, printr-o reglementare similară.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă