x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Sep 2008   •   00:00

11 septembrie 2008



CEAI VERDE. Polifenolii din ceaiul verde împiedică înmulţirea bacteriilor patogene în cavitatea bucală, prevenind în acest fel apariţia mirosului neplăcut al gurii. "O cană de ceai verde pe zi distruge flora bacteriană din cavitatea bucală, întărind smalţul dinţilor şi prevenind cariile. Aceste proprietăţi se datorează polifenolilor, substanţe antioxidante care se găsesc de asemenea în vinul roşu", arată doctor Kristin Wu de la Universitatea Illinois din Chicago.

VITAMINA D. Alimentele bogate în vitamina D (ouăle, peştele gras oceanic) previn infarctul şi insuficienţa cardiacă, arată un studiu efectuat la Universitatea Harvard şi publicat în ultimul număr al revistei americane Circulation. Studiul a demonstrat că persoanele care au un aport suficient de vitamina D prezintă un risc mai mic cu 62% de a face infarct decît cele care au carenţe de vitamina D.

ANGHINARE. Frunzele de anghinare scad nivelul grăsimilor în sînge şi îmbunătăţesc funcţia cardiacă, arată un studiu coordonat de doctor Rafe Bundy la Universitatea Reading (Marea Britanie). Timp de 12 săptămîni, participanţii la studiu au primit cîte 1,2 g extract de anghinare zilnic. La sfîrşitul studiului s-a observat o scădere a nivelului colesterolului şi o îmbunătăţire a activităţii cardiace. "De asemenea, anghinarea adăugată în salate are efect de scădere a colesterolului", spune dr Rafe Bundy.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă