x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Sep 2008   •   00:00

PEŞTE COD
Conţinut/100 g: calorii – 71, glucide – 0 g, lipide – 0,3 g, protide – 17 g. Combinaţii recomandate: Verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; ananas; papaya; fructe dulci-acrişoare; fructe dulci; fructe uscate; peşte slab. Combinaţii nerecomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; lapte; leguminoase; sare. Combinaţii neutre: Ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; iaurt; oţet; fructe acrişoare; fructe neutre; miere; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; verdeţuri cu un conţinut moderat de glucide; apă. Sursa: volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche.



PEŞTE COD
Conţinut/100 g: calorii – 71, glucide – 0 g, lipide – 0,3 g, protide – 17 g. Combinaţii recomandate: Verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; ananas; papaya; fructe dulci-acrişoare; fructe dulci; fructe uscate; peşte slab. Combinaţii nerecomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; lapte; leguminoase; sare. Combinaţii neutre: Ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; iaurt; oţet; fructe acrişoare; fructe neutre; miere; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; verdeţuri cu un conţinut moderat de glucide; apă. Sursa: volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche.

BROCCOLI ŞI FUMĂTORII

Broccoli previne bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) în rândul fumătorilor. Cercetătorii de la Şcoala de Medicină John Hopkins din Baltimore (SUA) au arătat că broccoli conţine sulforafan, o substanţă cu proprietăţi antiinflamatorii. “Alături de ceilalţi antioxidanţi din broccoli, această substanţă protejează plămânii de efectele negative ale fumatului, previne inflamaţiile şi scade riscul de BPOC”, afirmă doctorul Shyam Biswal, coordonatorul studiului.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă