Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Conţinut/100 g: calorii – 68; glucide (carbohidraţi) – 15,5 g; lipide (grăsimi) – 0,3 g.
Combinaţii recomandate: Fructe dulci-acrişoare; fructe dulci; fructe uscate; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă.
Combinaţii nerecomandate: Ce-reale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: Fructe acrişoare; fructe neutre; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; ulei, unt, smântână, slănină, măsline; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Notă: Între diversele tipuri de fructe proaspete, banana are una dintre cele mai ridicate valori calorice, din cauza conţinutului de amidon.
Citește pe Antena3.ro