x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet MĂNÂNCĂ INTELIGENT! - Carnea de păstrăv

MĂNÂNCĂ INTELIGENT! - Carnea de păstrăv

13 Oct 2008   •   00:00

Carnea de păstrăv conţine puţine grăsimi şi este recomandată tuturor categoriilor de vârstă, cu excepţia persoanelor care suferă de afecţiuni renale, din cauza conţinu-tului mare de purină.



Conţinut/100 g: calorii – 86; glucide (carbohidraţi) – 0; lipide (grăsimi) – 3 g; protide (proteine) – 14,7 g.
Combinaţii recomandate: verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; ananas; papaya; fructe dulci-acrişoare; fructe dulci; fructe uscate; peşte slab.
Combinaţii nerecomandate: cereale şi derivate; cartofi; castane; lapte; leguminoase; sare.
Combinaţii neutre: ulei, unt, smântână, margarină, slănină; măsline; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; iaurt; oţet; fructe acrişoare; fructe neutre; miere; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; apă.
Notă: Carnea de păstrăv conţine puţine grăsimi şi este recomandată tuturor categoriilor de vârstă, cu excepţia persoanelor care suferă de afecţiuni renale, din cauza conţinu-tului mare de purină. O regulă care trebuie întotdeauna respectată este aceea de a consuma păstrăvul bine fript.

Sursa: volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă