Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
- Conţinut/100 g: calorii – 25; glucide (carbohidraţi) – 2,7 g; lipide (grăsimi) – 0,2 g; protide (proteine) – 3,2 g.
- Combinaţii recomandate: cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei; unt; smântână; margarină; slănină; măsline; ananas; papaya; apă.
- Combinaţii nerecomandate: lapte.
- Combinaţii neutre: fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; sare.
BROCCOLI
Datorită substanţelor nutritive valoroase, broccoli este recomandat femeilor însărcinate. Pe lângă conţinutul ridicat de calciu şi acid folic, broccoli este foarte bogat în fibre şi antioxidanţi benefici în perioada sarcinii. Această legumă conţine o cantitate mare de vitamina C, care ajută organismul gravidei să asimileze fierul.
Citește pe Antena3.ro