Conţinut/100 g: calorii – 9; glucide (carbohidraţi) – 1 g; lipide (grăsimi) – 0 g; protide (proteine) – 1,2 g.
Combinaţii recomandate: cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri în general; apă.
Combinaţii nerecomandate: lapte.
Combinaţii neutre: fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; sare.
Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
CEAI ANTIHIPERTENSIV
Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială, susţin cercetătorii de la Universitatea Tufts din Boston. Ei au testat efectele acestui ceai asupra a 65 de femei şi de bărbaţi. Jumătate dintre participanţi a băut zilnic trei ceşti cu ceai de hibiscus, iar ceilalţi – un ceai placebo. Cercetătorii au observat scăderea tensiunii arteriale în rândul celor care au băut ceai de hibiscus. Efectul se datorează antioxidanţilor ce dau culoarea roşie a hibiscusului.
Citește pe Antena3.ro