Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Conţinut/100 g: calorii – 26; glucide (carbohidraţi) – 6,2 g; lipide (grăsimi) – 0; protide (proteine) – 0,6 g.
Combinaţii recomandate: fructe acrişoare, fructe dulci-acrişoare.
Combinaţii nerecomandate: zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri, cereale şi derivate, cartofi, castane, leguminoase, brânzeturi grase, peşte gras, carne grasă, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, lapte, ulei, unt, smântână, margarină, măsline.
Combinaţii neutre: fructe dulci, fructe uscate, fructe neutre, miere, brânzeturi slabe, peşte slab, apă.
APĂ MINERALĂ
În ultimii zece ani, consumul de apă minerală a crescut considerabil în Europa şi America de Nord,
iar acest lucru este benefic pentru sănătatea populaţiei, potrivit cercetătorilor elveţieni. Ei au analizat peste o sută de tipuri de apă minerală selecţionate din mai multe regiuni europene şi 40 de pe teritoriul nord-american. Au descoperit că apele minerale bogate în calciu, potasiu şi magneziu contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor.
Citește pe Antena3.ro