Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori, Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Conţinut/100 g: calorii – 37; glucide (carbohidraţi) – 5,3 g; lipide (grăsimi) – 0,2 g; proteine – 3,6 g.
Combinaţii recomandate: lapte.
Combinaţii nerecomandate: fructe în general, miere, zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri, cereale şi derivate, cartofi, castane, legume, brânzeturi slabe, peşte slab, carne slabă, brânzeturi grase, peşte gras, carne grasă, măruntaie, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline, verdeţuri.
Combinaţii neutre: pâine şi produse de panificaţie.
GLICEMIE - Condimente
Adăugarea de condimente şi ierburi aromatice în mâncare contribuie la scăderea glicemiei. Testele de laborator efectuate de cercetătorii de la Universitatea Georgia (SUA) au arătat că mirodeniile previn diabetul. Cele mai bune în acest sens s-au dovedit a fi seminţele de muştar, scorţişoara, piperul, măghiranul, salvia şi chimenul.
Citește pe Antena3.ro