Conţinut/100 g: calorii – 256; glucide (carbohidraţi) – 53,8g; lipide (grăsimi) – 1,3g; protide (proteine) – 7,5g.
Conţinut/100 g: calorii – 256; glucide (carbohidraţi) – 53,8g; lipide (grăsimi) – 1,3g; protide (proteine) – 7,5g.
Combinaţii recomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate: Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; sare.
Combinaţii neutre: Leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; lapte; apă.
Sursa: volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Cartofi pentru inimă
Cartofii conţin cocoamine, substanţe care contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Potrivit cercetătorilor de la Institutul de Studiu al Alimentului din Marea Britanie, substanţele cu efect hipotensiv se păstrează doar în cartofii fierţi la aburi sau copţi în coajă. Cartofii au efect cardioprotector şi datorită conţinutului ridicat de potasiu.Prin prăjire, substanţele benefice din cartofi sunt distruse.
Citește pe Antena3.ro