Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
- Conţinut/100 g: calorii – 34; glucide (carbohidraţi) – 7,8 g; lipide (grăsimi) – 0,2 g; protide (proteine) – 0,7 g.
- Combinaţii recomandate: zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă (nuci, migdale, fistic, alune); verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; apă.
- Combinaţii nerecomandate: fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare.
- Combinaţii neutre: fructe dulci; fructe uscate; fructe neutre; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; ulei; unt; smântână; margarină; slănină; măsline; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Notă: Ca toate citricele, portocalele sunt foarte bogate în vitamina C. În 100 de grame de portocale se găsesc 50 de miligrame de vitamina C. De aceea, consumul de portocale este indicat ca adjuvant în tratarea răcelilor şi în stările de convalescenţă.
Citește pe Antena3.ro