Conţinut/100 g: calorii – 186; glucide (carbohidraţi) – 0,4 g; lipide (grăsimi) – 11,2 g; protide (proteine) – 20,9 g.
Combinaţii recomandate: Verdeţuri, în general (ardei gras, ceapă, morcovi, napi, praz, spanac, sparanghel, ţelină, usturoi, varză, andive, anghinare, castraveţi, conopidă, dovlecei, fasole verde, fenicul, ridichi, salată verde).
Combinaţii nerecomandate: Fructe, în general; miere, zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri, lapte, sare.
Combinaţii neutre: Cereale şi derivate, cartofi, castane, leguminoase (fasole uscată, mazăre verde, mazăre uscată, mazăre supracongelată), brânzeturi slabe, peşte slab, carne slabă, brânzeturi grase, peşte gras, carne grasă, măruntaie, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline, ananas, papaya, apă.
Notă: Nu există diferenţă între compoziţia nutritivă a cărnii de curcan crescut în combinate avicole şi a celui de curte. Acesta din urmă are totuşi carnea mai grasă.
Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro