Paste integrale -Arahide
Paste integrale
Conţinut/100 g: calorii – 371,glucide (carbohidraţi) – 79 g,
lipide (grăsimi) – 0,8 g,
protide (proteine) – 12 g.
Combinaţii recomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate: Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; lapte; sare.
Combinaţii neutre: Leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; apă.
Sursa: volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo Tentori şi Giovanni
Turetta, Editura Curtea Veche
Arahide
Arahidele se apropie de vinul roşu în privinţa conţinutului de polifenoli (substanţe cu proprietăţi antioxidante), arată un studiu efectuat la Universitatea Florida (SUA). Polifenolii au un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare, a îmbătrânirii precoce şi a cancerului. Pentru aceasta trebuie să consumăm arahidele crude, nicidecum prăjite. Prin prăjire, conţinutul de polifenoli din arahide scade cu 20%-25%, avertizează cercetătorii americani.Citește pe Antena3.ro