Conţinut/100 g: calorii – 46; glucide (carbohidraţi) – 10 g; lipide (grăsimi) – 0 g; protide (proteine): 0,5 g.
Combinaţii recomandate: fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare; carne slabă; peşte slab; brânzeturi slabe.Combinaţii nerecomandate: zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; lapte; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: fructe dulci; fructe uscate; fructe neutre; miere; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Notă: Ananasul conţine o substanţă specifică, bromelina, care exercită o acţiune utilă de digestie a proteinelor. Prin urmare, acest fruct se asociază eficient cu carnea.
• Sursa: Volumul combinaţii alimentare sănătoase de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche