Conţinut/100 g: calorii -22; glucide (carbohidraţi) - 2,5 g; lipide (grăsimi) - 0,2 g, protide: 2,7 g
Combinaţii recomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri în general; apă.
Combinaţii nerecomandate: Lapte.
Combinaţii neutre: Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; sare.
Notă: Consumul de anghinare tânără crudă permite absorbirea integrală a unui principiu activ, cinarina, care exercită o acţiune diuretică şi stimulează secreţia biliară.
• Sursa: "Combinaţii alimentare sănătoase", Arturo Tentori şi Giovanni Turetta
Citește pe Antena3.ro