Conţinut/100 g: calorii – 22; glucide (carbohidraţi) – 4,2 g; lipide (grăsimi) – 0,3 g; protide (proteine): 0,9 g.
Combinaţii recomandate: verdeţuri în general; cereale şi derivate; cartofi; castane; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; apă.
Combinaţii nerecomandate: fructe în general, miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; lapte.
Combinaţii neutre: leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; sare.
Notă: Ardeii graşi sunt contraindicaţi în cazurile de gastrită, din cauza acţiunii iritante pe care o exercită asupra mucoasei gastrice. Digestibilitatea lor este mai bună dacă sunt consumaţi fără cuticula exterioară.
Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro