Combinaţii recomandate: Verdeţuri în general • Combinaţii nerecomandate: Fructe în general; miere; zahăr; dulceţuri; lapte; sare.
Conţinut/100 g: calorii – 431; glucide (carbohidraţi) – 0 g; lipide (grăsimi) – 31,1 g; protide (proteine) – 37,7 g.
Combinaţii recomandate: Verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate: Fructe în general; miere; zahăr; dulceţuri; lapte; sare.
Combinaţii neutre: Cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi slabe şi grase; peşte slab; carne slabă; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei; unt; smântână; margarină; slănină; măsline; ananas; papaya; apă.
Notă: Brânzeturile cu pastă fină se digeră relativ greu. Combinarea alimentelor bogate în carbohidraţi cu cele bogate în proteine grase provenite din brânzeturi maturate are influenţă mai mult asupra timpului de rămânere a mâncării în stomac decât asupra uşurinţei cu care aceasta se digeră. Din acest motiv, asocierea, în cantitate moderată, a brânzeturilor maturate cu pâine şi paste este destul de bine tolerată.
Sursa: volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro