Conţinut/100 g: calorii – 349; glucide (carbohidraţi) – 80,9 g; lipide (grăsimi) – 3 g; protide (proteine) – 4,7 g.
Combinaţii recomandate: cereale şi derivate; cartofi; verdeţuri.Combinaţii nerecomandate: fructe, în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; lapte; sare.
Combinaţii neutre: leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei; unt, smântână, margarină; slănină; măsline; apă.
Sursa: Volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo
Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Anticancer
Broccoli reduce riscul apariţiei cancerului de plămâni în cazul fumătorilor şi al foştilor fumători, potrivit unui studiu prezentat la conferinţa Asociaţiei Americane pentru Studiul Cancerului, care se desfăşoară săptămâna aceasta la Washington. Broccoli nu este un medicament, ci o legumă cu proprietăţi anticancer, care poate reduce efectele nocive ale fumatului, a subliniat dr Li Tang, de la Roswell Park Cancer Institute, coordonatorul studiului.