Conţinut/100 g: calorii – 42; glucide (carbohidraţi) – 2 g; lipide (grăsimi) – 2; protide (proteine) – 3,8 g.
Combinaţii recomandate: verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; ananas; papaya; fructe dulci-acrişoare, fructe dulci, fructe uscate, brânzeturi slabe.Combinaţii nerecomandate: cereale şi derivate; cartofi; castane; lapte; leguminoase; sare.
Combinaţii neutre: ulei; unt; smântână; margarină; măsline; slănină; zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; iaurt; oţet; fructe acrişoare; fructe neutre; miere; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; apă.
Notă: acest tip de lapte acidulat diferă de faimosul iaurt prin tipul de fermenţi, care acresc laptele. Chefirul, în afară de acid lactic, conţine o cantitate mică de alcool etilic ce îi conferă un gust aparte.
Sursa: Volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo
Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche