Conţinut/100 g: calorii –564; glucide (carbohidraţi) – 50,8 g; lipide (grăsimi) – 37,6 g, protide: 8,9g.
Combinaţii recomandate: Zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; apă.
Combinaţii nerecomandate: Fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: Fructe dulci; fructe uscate; fructe neutre; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină; măsline; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide.
• Sursa: Combinaţii alimentare sănătoase, Arturo Tentori şi Giovanni Turetta
Citește pe Antena3.ro