Conţinut/100 g: calorii – 18; glucide (carbohidraţi) – 3,5 g; lipide (grăsimi) – 0,1 g; protide (proteine) – 1,1 g.
Combinaţii recomandate: verdeţuri în general; cereale şi derivate; cartofi; castane; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei; unt; smântână; margarină; slănină; măsline; apă.
Combinaţii nerecomandate: fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; lapte.
Combinaţii neutre: leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; sare.
Notă: În pofida opiniei comune, dovleacul se asociază bine cu alimentele amilacee, datorită conţinutului său glucidic (2-3,5 g la 100 g).
Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni
Turetta, Editura Curtea Veche
Roşii
O roşie pe zi previne endometroza, afecţiune genitală severă şi cauză importantă de infertilitate.Specialiştii de la Waine State University, din SUA, au descoperit că licopenul din roşii scade riscul de leziuni ale organelor genitale pe care se fixează endometrul.
Citește pe Antena3.ro