Conţinut/100 g: calorii – 321; glucide (carbohidraţi) – 68,4 g; lipide (grăsimi) – 1,9 g, protide: 11,9 g.
Combinaţii recomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; verdeţuri în general.Combinaţii nerecomandate: Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; lapte; sare.
Combinaţii neutre: Leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; apă.
Notă: Valoarea nutriţională a acestei făini rezidă în conţinutul său ridicat de fibre vegetale sub formă de tărâţe. Fibra, de exemplu, favorizează mişcările intestinului, facilitând evacuarea materiilor fecale; în felul acesta, mâncarea nu stagnează în ultimul segment al intestinului, ceea ce ar provoca, în timp, numeroase tulburări digestive.
Sursa: Volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche