Conţinut/100 g: calorii – 122; glucide (carbohidraţi) – 0 g; lipide (grăsimi) – 4,5 g; protide (proteine) – 20,4 g.
Conţinut/100 g: calorii – 122; glucide (carbohidraţi) – 0 g; lipide (grăsimi) – 4,5 g; protide (proteine) – 20,4 g.
Combinaţii recomandate: Verdeţuri cu un conţinut scăzut de glucide; ananas; papaya; fructe dulci; fructe uscate; carne slabă.
Combinaţii nerecomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; lapte; leguminoase; sare.
Combinaţii neutre: Ulei, unt, smântână, măsline; zahăr, dulceţuri; iaurt; oţet; fructe acrişoare; miere; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; verdeţuri.
Sursa: volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni
Turetta, Editura Curtea Veche
Afine
Afinele depăşesc merele, bananele şi strugurii în privinţa conţinutului de antioxidanţi, arată un studiu efectuat la Universitatea Cornell.Afinele conţin antocianidine, substanţe cu proprietăţi anticancerigene. Aceste fructe stimulează circulaţia sangvină, contribuie la tratarea infecţiilor renale şi ale vezicii biliare.
Citește pe Antena3.ro