Conţinut/100 g: calorii – 295; glucide (carbohidraţi) – 75 g; lipide (grăsimi) – 0 g; protide (proteine) – 0,5 g.
Combinaţii recomandate: zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; apă.
Combinaţii nerecomandate: fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: fructe dulci; fructe uscate; fructe neutre; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; ulei; unt; smântână; margarină; slănină; măsline; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide.
Notă: Fructele confiate au o mare valoare calorică, determinată în special de prezenţa zahărului, pe care îl conţin din abundenţă, motiv pentru care nu sunt recomandate persoanelor obeze. Din punct de vedere dietetic, fructele confiate sunt alimente dezechilibrate şi favorizează apariţia cariilor dentare.
Sursa: Combinaţii alimentare sănătoase de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro