Conţinut/100 g: calorii – 63; glucide (carbohidraţi) – 4,8 g; lipide (grăsimi) – 3,4 g; protide (proteine) – 3,1 g.
Combinaţii recomandate: lapte; apă.
Combinaţii nerecomandate: fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; legume; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri în general; sare.
Combinaţii neutre: pâine şi produse de panificaţie.
Notă: Asocierea laptelui cu pâine sau alte produse amilacee similare nu constituie o combinaţie contraindicată, dată fiind distrugerea parţială a amidonului în procesul de coacere în cuptor a acestor produse.
•Sursa: Volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro