Conţinut/100 g: calorii – 69; glucide (carbohidraţi) – 17,6 g; lipide (grăsimi) – 0,3 g; protide (proteine): 0,9 g.
Combinaţii recomandate: fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare.
Combinaţii nerecomandate: zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: fructe dulci; fructe uscate; fructe neutre; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
• Sursa: Volumul combinaţii alimentare sănătoase de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro