Combinaţii recomandate: Verdeţuri în general.
Combinaţii nerecomandate: Fructe acrişoare; fructe dulci acrişoare; fructe neutre; lapte; sare.
Combinaţii neutre: Ulei, unt, smântână, fructe dulci; fructe uscate; miere; zahăr, dulceţuri; cereale şi derivate, cartofi, castane; leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă.
Sursa: volumul "Combinaţii alimentare sănătoase" de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Scorţişoară
Uleiul volatil de scorţişoară poate înlocui conservanţii artificiali folosiţi la producerea dulciurilor. "Uleiul volatil de scorţişoară prelungeşte valabilitatea dulciurilor. Scorţişoara nu produce alergii, aşa cum se întâmplă în cazul conservanţilor artificiali", arată un studiu efectuat la Universitatea din Atena.Citește pe Antena3.ro