Conţinut/100 g: calorii – 323; glucide (carbohidraţi) – 80,3 g; lipide – 0 g; protide (proteine) – 0,6 g.
Combinaţii recomandate: fructe dulci-acrişoare (ananas în sirop, caise, căpşune, cireşe, guava, gut0ui, kiwi, mere, pere, piersici, prune, rodii); fructe dulci (banane, caise şi piersici în sirop, curmale, mango, papaya, smochine, struguri).Combinaţii nerecomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase;
peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă (alune, nuci, migdale, fistic); lapte; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: Fructe acrişoare; fructe uscate; fructe neutre; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Notă: Glucoza şi
fructoza, zaharurile care intră în compoziţia mierii, sunt rapid absorbite de
intestin, fără să necesite nici un efort de transformare din partea aparatului
digestiv.
Sursa: Volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche