Conţinut/100 g: calorii – 41; glucide (carbohidraţi) – 9,5 g; lipide (grăsimi) – 0,4 g, protide: 0,3g
Combinaţii recomandate: Fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare; fructe dulci; fructe uscate; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă.Combinaţii nerecomandate: Zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: Fructe neutre; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Sursa: Combinaţii alimentare sănătoase de Arturo Tentori şi
Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Ceaiul verde
Persoanele hipertensive sau obeze ar trebui să bea zilnic trei ceşti de ceai verde, timp de trei săptămâni, pentru a aduce tensiunea arterială la valori normale şi pentru a scăpa de ţesutul adipos. Aceasta este recomandarea cercetătorilor australieni ai Universităţii Queensland, care au testat recent efectele ceaiului verde.