Conţinut/100 g: calorii -12; glucide (carbohidraţi) - 1,8 g; lipide (grăsimi) - 0,1 g, protide: 0,8 g
Combinaţii recomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri în general; apă.
Combinaţii nerecomandate: Lapte.
Combinaţii neutre: Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; sare.
Notă: Ridichile exercită o acţiune pozitivă asupra ficatului, favorizând vărsarea bilei; digestibilitatea lor este însă modestă.
• Sursa: Combinaţii alimentare sănătoase, Arturo Tentori şi Giovanni Turetta
Citește pe Antena3.ro