Conţinut/100 g: calorii – 189; glucide (carbohidraţi) – 0 g; lipide (grăsimi) – 11,2 g; protide (proteine): 22 g.
Combinaţii recomandate: verdeţuri în general.Combinaţii nerecomandate: fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; lapte; sare.
Combinaţii neutre: cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; ananas; papaya; apă.
Notă: Carnea de somon trebuie bine friptă, deoarece există posibilitatea de a fi infestată cu paraziţi (Botriocephalus).
• Sursa: Volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo
Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro