Conţinut/100 g: calorii – 29; glucide (carbohidraţi) – 3,3 g; lipide (grăsimi) – 0,2 g, protide: 3,6 g.
Combinaţii recomandate: Verdeţuri în general; cereale şi derivate; cartofi; castane; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; ulei, unt, smântână, margarină, slănină; ananas; papaya; apă.
Combinaţii nerecomandate: Fructe în general; miere; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri, lapte.
Combinaţii neutre: Leguminoase; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; sare.
Notă: Sparanghelul este foarte bogat în potasiu şi sărac în sodiu, consumul său fiind indicat hipertensivilor.
Sursa: Combinaţii alimentare sănătoase, Arturo Tentori şi Giovanni Turetta
Citește pe Antena3.ro