Conţinut/100 g: calorii – 61 g; glucide (carbohidraţi) – 15,6 g; lipide (grăsimi) – 0,1 g, protide: 0,5 g.
Combinaţii recomandate: Fructe dulci-acrişoare; fructe dulci; fructe uscate; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă.Combinaţii nerecomandate: Cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe uscate; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: Fructe acrişoare; fructe neutre; zahăr de sfeclă, de trestie, dulceţuri; ulei, unt, smântână, margarină, slănină, măsline; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Sursa: Volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche
Citește pe Antena3.ro