Conţinut/100 g: calorii – 6; glucide (carbohidraţi) – 1,4 g; lipide (grăsimi) – 0 g; protide (proteine) – 0,2 g.
Combinaţii recomandate: fructe acrişoare; fructe dulci-acrişoare.Combinaţii nerecomandate: zahăr de sfeclă, de trestie; dulceţuri; cereale şi derivate; cartofi; castane; leguminoase; brânzeturi grase; peşte gras; carne grasă; măruntaie; ouă; fructe cu coajă lemnoasă; lapte; ulei; unt; smântână; margarină; slănină; măsline; verdeţuri cu conţinut moderat de glucide; sare.
Combinaţii neutre: fructe dulci; fructe uscate; fructe neutre; miere; brânzeturi slabe; peşte slab; carne slabă; verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide; apă.
Notă: Sucul de lămâie are acţiune dezinfectantă datorită conţinutului său de acid citric.
• Sursa: Volumul “Combinaţii alimentare sănătoase” de Arturo
Tentori şi Giovanni Turetta, Editura Curtea Veche