Celebrul nutriţionist francez Michel Montignac dezvăluie secretele dietei care-i poartă numele, într-o conferinţă organizată de revista Felicia.
Savantul va prezenta tuturor celor interesaţi principiile dietei sale şi va răspunde întrebărilor participanţilor la conferinţă. Cu acest prilej va lansa şi cea mai nouă ediţie a cărţii "Mănânc, slăbesc şi mă menţin" semnată de nutriţionistul francez.
Prima persoană care a verificat eficienţa acestei diete este însuşi Montignac. "în câteva luni, am pierdut în total 16 kilograme, reîncepând să mănânc normal, adică fără să mă abţin în plan cantitativ, dar alegând în special anumite alimente", spune Montignac. Dieta elaborată de Michel Montignac este astăzi una dintre cele mai cunoscute şi apreciate metode pentru scăderea în greutate.
Principiul de bază este combinarea eficientă a alimentelor. Avantaje: protejează sănătatea celui care o urmează şi asigură slăbirea de durată.
Metoda Montignac nu propune lungi perioade de înfometare sau exerciţii nesfârşite la sală, ci un program nutritiv echilibrat si nerestrictiv, bazat pe alegerea alimentelor din toate grupele (glucide, lipide, proteine), în funcţie de preferinţele fiecăruia. Michel Montignac s-a născut în anul 1944 în Franţa.
El însuşi s-a confruntat cu probleme în ceea ce priveşte greutatea încă din copilărie. "Ca mulţi dintre cititorii mei, sunt un fost «gras», fiul unui obez (ceea ce subliniază factorul ereditar), iar la 8 ani eu însumi eram obez", mărturiseşte Michel Montignac.
Citește pe Antena3.ro