● Ingrediente: 300 g soia, 1/2 kg grâu, 1/2 kg ceapă, 4 căpăţâni de usturoi, 200 ml ulei, verdeaţă multă: mărar şi pătrunjel, 1 kg de cartofi, sare.<
● Ingrediente: 300 g soia, 1/2 kg grâu, 1/2 kg ceapă, 4 căpăţâni de usturoi, 200 ml ulei, verdeaţă multă: mărar şi pătrunjel, 1 kg de cartofi, sare.
● Preparare: Se fierb separat boabele de soia şi de grâu şi se dau prin maşina de tocat. Se adaugă cartofii daţi pe răzătoarea fină, sarea, verdeaţa tocată, usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, încălzită un minut cu ulei şi apă. Cartofii pot lipsi din combinaţie. În perioada rece a anului, când lipseşte verdeaţa proaspătă, ea poate fi înlocuită cu alte condimente măcinate: ienibahar, coriandru, cimbru, dafin etc. Se fac chiftelele şi se tăvălesc puţin prin tărâţe de grâu. Se aşază într-o tavă în care s-au presărat tărâţe, apoi se dau la cuptor timp de 15 minute pe o parte şi alte 15 minute pe cealaltă parte. Sunt bune şi reci, şi calde (pot fi reîncălzite).
- Reţetă preluată din volumul "Alimentaţia echilibrată a omului sănătos" de dr Pavel Chirilă, medic primar boli interne
Citește pe Antena3.ro