Ingrediente: 1 kg ciuperci ● 1 kg păstăi de fasole ● 1/2 kg ceapă ● 2 căpăţîni de usturoi ● 100 ml ulei ● verdeaţă: mărar şi pătrunjel
Ingrediente: 1 kg ciuperci ● 1 kg păstăi de fasole ● 1/2 kg ceapă ● 2 căpăţîni de usturoi ● 100 ml ulei ● verdeaţă: mărar şi pătrunjel
Preparare: Ciupercile spălate, tăiate în bucăţi mari, se călesc în apă, apoi în ulei.
Păstăile de fasole se fierb, apoi se scurg. Ceapa se toacă, se căleşte în apă, adăugînd verdeaţa tocată, uleiul şi usturoiul pisat. Într-o tavă sau într-un vas special de sticlă se aşază ciupercile intercalate cu păstăile fierte, se toarnă deasupra ceapa cu verdeaţa şi usturoiul pisat, apoi se dau 15-20 de minute la cuptor.
- reţetă preluată din volumul "Alimentaţia echilibrată a omului sănătos", autor Pavel Chirilă.
Citește pe Antena3.ro