Supă de ţelină ● Conopidă împănată
Supă de ţelină
1 kg ţelină rădăcină, 1/2 kg cartofi, 1/4 kg morcov, 1/4 kg ceapă, 2 linguri ulei, paste făinoase, sare.Preparare: Ceapa tocată şi morcovul tăiat în cuburi mici se fierb în apă clocotită, adăugând ţelina şi cartofii tăiaţi felii sau în cuburi, mai târziu pastele făinoase care au fost fierte în prealabil, scurse şi clătite cu apă rece, iar în final, smântâna, uleiul, sarea, fierbându-le complet.
Conopidă împănată
1 kg conopidă (o conopidă mare), 150 g unt, 1/2 kg caşcaval, sare.Preparare: Într-o oală se clocoteşte apă cu puţină sare, în care se introduce conopida întreagă, fierbând-o complet; apoi se scoate uşor din oală, pentru a nu i se rupe bucheţelele. Între bucheţele se introduc feliuţe de unt şi caşcaval. Conopida astfel împănată se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se coace 30 minute la cuptor.
- Reţete preluate din volumul "Alimentaţia echilibrată a omului sănătos. Principiile dietei naturiste", de doctor Pavel Chirilă, medic primar boli interne
Citește pe Antena3.ro