Aproape 150 de persoane cu si fara dizabilitati au sarbatorit Ziua Internationala Eunice Kennedy Shriver, eveniment organizat de fundatia Special Olympics Romania. Aceasta manifestare este un omagiu adus anual fondatoarei miscarii Special Olympics si un indemn pentru desfasurarea de activitati prin care oamenii sa-si manifeste acceptarea persoanelor cu dizabilitati intelectuale si unitatea cu acestia. Eunice Kennedy Shriver si-a dedicat viata luptei pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati intelectuale, incercand de fiecare data sa aduca in atentia comunitatii abilitatile semenilor nostri defavorizati si a crezut cu tarie ca o singura persoana poate face diferenta si poate schimba lumea.
Sambata, aproape 100 de sportivi Special Olympics de la Asociatia Down Bucuresti, Asociatia Sindrom Down Bucuresti, Caritas, Fundatia Motivation Romania, Scoala de Arte si Meserii Nr. 3 au participat in competitii de sporturi unificate impreuna cu voluntari de la Fundatia Vodafone Romania, Colegiul Matei Basarab Mattel, Body Exprim, Fundatia Motivation Romania si UNEFS Bucuresti. S-au derulat meciuri de fotbal si baschet unificat, bocce, gimnastica aerobica cu profesorul universitar Gabriel Popescu de la UNEFS Bucuresti. Sub privirile parintilor sau ale rudelor, tinerii au inceput sa se miste cu voinicie pe terenurile sportive. Spre finalul zilei, fetele s-au bagat la o sesiune de zumba aerobic, condusa de profesorul Mariana Mezei. La zumba s-au bagat si baietii care nu au putut sta deoparte, mai ales ca exercitiile erau conduse de fosta campioana mondiala la aerobic Madalina Cioveie. Apoi au urmat celebrele Denisa Scutaru si Alexandra Ghezea. Evenimentul a avut loc la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport – Strada Constantin Noica nr. 140 – de la 10:30, si a durat mai bine de doua ore. Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics, si ofera persoanelor cu nevoi speciale sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a competitiilor sportive. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si comunitatii din care fac parte.
Activitatile au avut un caracter predominant sportiv, pentru ca Eunice Shriver avea convingerea ca viata a milioane de persoane cu dizabilitati intelectuale poate fi schimbata prin sport, punandu-se astfel bazele unei comunitati incluzive si mai responsabile. Aceasta idee este urmata de toate organizatiile Special Olympics din lume, pentru a-si indeplini misiunea: imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati intelectuale.